Week tegen Kindermishandeling

De Week tegen Kindermishandeling zorgt voor extra aandacht voor kindermishandeling en huiselijk geweld. Want samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van kinderen die hiermee te maken hebben te vergroten. 

In 2024 vindt de Week tegen Kindermishandeling plaats van maandag 18 november t/m zondag 24 november. Tijdens deze week delen we ervaringsverhalen, kennis en handvatten en worden er door heel het land activiteiten georganiseerd voor professionals en het brede publiek.

Het thema van 2024 is: ‘Laat me niet los.’ Dit thema benadrukt dat we allemaal een rol hebben in het creëren van een omgeving waarin kinderen gelukkig en veilig kunnen opgroeien en ouders zich ondersteund voelen en om hulp durven vragen. Vraag een ouder of een kind hoe het met hen gaat, blijf betrokken en wees er voor iemand. Op deze manier kan iedereen bijdragen aan het stoppen van kindermishandeling en het eerder herkennen van de signalen ervan.


Wat vind je op deze website?
Op deze website vind je informatie over de Week, over kindermishandeling en over het thema ‘Laat me niet los’. Daarnaast lees je ervaringsverhalen van jongeren en ouders over het belang van gezien worden/niet loslaten en wat dat met hen heeft gedaan. Ook professionals delen hun kijk op het thema. 


Organiseer jij een activiteit tijdens de Week of wil je aandacht vragen voor de Week? Maak dan gebruik van onze campagnetoolkit. Wil je tijdens de Week een activiteit bezoeken? Bekijk dan de agenda of de rubriek ‘Activiteit uitgelicht’ voor meer informatie.
 

Afbeelding van logo Week tegen kindermishandeling
Beeld: ©Ministerie van VWS

Contact

Pers en publieksvragen: wtk@emma.nl
Blijf op de hoogte via LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief.