Ieder kind geïnformeerd

Het project Ieder kind geïnformeerd levert een bijdrage aan het versterken van de veerkracht van kinderen. In de afgelopen periode is door de beperkende maatregelen in de strijd tegen Corona veel gevraagd van de flexibiliteit van kinderen en leerkrachten. Vanuit het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) is in samenwerking met Danny Dijkhuizen, ervaringsdeskundige bij het programma, een online boodschap ontwikkeld die, nu de scholen weer helemaal zijn begonnen, kan worden gebruikt als hulpmiddel en inspiratiebron bij het gesprek tussen kinderen en leerkrachten over de afgelopen periode. Er is een boodschap voor leerkrachten en voor leerlingen.

Cruciale rol voor leerkrachten

Uit onderzoek van de onderwijsinspectie is gebleken dat het niet in alle gevallen is gelukt om contact te krijgen en te houden, ondanks alle inspanningen die daarvoor zijn gedaan. Vaak waren het geen onbekenden en waren er al zorgen rondom dat kind en zijn sociale omgeving. We weten dat de leerkracht het verschil kan maken in het leven van (kwetsbare) kinderen. Zo ook bij Danny Dijkhuizen, die als ervaringsdeskundige is verbonden aan het programma GHNT. Voor hem was Meester Taco een cruciaal persoon in zijn leven.

Meester Taco maakte het verschil

Danny zat in de klas bij meester Taco. Meester Taco maakte voor Danny het verschil nadat Danny op 11-jarige leeftijd betrokken was heftige incidenten in de thuissituatie. Vanuit die ervaring levert Danny zijn bijdrage aan het project Ieder kind geïnformeerd. Danny: “Vergeet niet jullie maken niet alleen het verschil, #julliezijnhetverschil”. Vanuit deze overtuiging geeft Danny tips die kunnen worden benut bij het gesprek met leerlingen over de afgelopen periode.

Boodschap voor leerkrachten en voor leerlingen

Danny maakte een online boodschap voor leerkrachten en voor leerlingen.

Voor vragen over het project kun je terecht bij Info@iederkindgeinformeerd.nl