Bijeenkomst contactambtenaren Toekomstscenario

In de praktijk

Op 4 juni vond de tweede bijeenkomst plaats voor zogeheten ‘contactambtenaren Toekomstscenario’. De contactambtenaren kregen een inspirerende lezing over transformaties en werden meegenomen in de belangrijkste updates van het programma door programmadirecteur David Lamas. Hij vertelde onder andere over de voortgangsrapportage van het programma en de ideeën richting 2025. 

De transformatieve overheid

Daarna volgde een inspirerende lezing gegeven door programmamedewerker Quirien van der Zijden, over ‘De transformatieve overheid’ en de rol die betrokkenen daarbij spelen. “We werken met het Toekomstscenario met zijn allen aan de transitie van een complex systeem. Een complex systeem is als een zwerm spreeuwen – en zie die maar eens te beïnvloeden. Wat werkt daarin wel, en wat werkt daarin niet? Hoe vergroten we de stuwkracht richting de gewenste toekomst? Eén van de vele belangrijke lessen: we moeten leren de complexiteit te omarmen!”
Vol frisse energie is er daarna aandacht besteed aan de voorkeursvariant Regionale Veiligheidsteams (RVT), waarvan het proces steeds verder vordert. Vanuit haar rol binnen het programma als projectmanager RVT vertelt Leonie Geerts over dit proces. Dit werd aangevuld door Lucia van den Brande (VNG) over wat gemeenten kunnen verwachten van het proces tot aan de besluitvorming. 
Vervolgens was er ruimte voor vragen en het goede gesprek. Het resultaat was een ontzettend nuttig gesprek over de inrichting van de Regionale Veiligheidsteams, waarin we het omarmen van de complexiteit en daar ‘vrolijk veerkrachtig’ mee om kunnen gaan, direct hebben kunnen toepassen. 
 

Wil je ook vol inspiratie verder aan de slag? Bekijk deze links eens:

Afbeelding van team dat overlegt en vergadert

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.