Toekomstscenario en GHNT: op tournee

Het werken volgens het Toekomstscenario moet op regionale schaal worden vormgegeven. Dit is immers de schaal waarop organisaties en professionals samenwerken en gemeenten hun krachten kunnen bundelen. De regioaanpak speelt een cruciale rol.

Afbeelding van Nederland

Op bezoek en leren in de regio

Samen leren en kennis delen is een van de basisprincipes van het Toekomstscenario. Dat is precies de reden dat teamleden van het Toekomstscenario en Programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) als duo op bezoek gaan in de regio’s.

Het doel van die bezoeken is allereerst elkaar leren kennen. Wat hebben de regio’s al bereikt? Wat is de visie van het Toekomstscenario en waar staat het programma? Welke vragen leven er bij de regio’s, wat zijn de ambities? En hoe kunnen we daar vanuit het landelijke programma aan bijdragen?  

Dilemma’s

Tijdens de gesprekken in de regio geven we antwoord op de vragen die leven en zullen ook aangeven wat we nog níet weten. We grijpen de gesprekken aan om de dilemma’s rondom het Toekomstscenario te bespreken en met elkaar op thema’s de verdieping te zoeken.

Veel afspraken zijn inmiddels ingepland. Op deze website houden we je op de hoogte van de bevindingen van deze bijeenkomsten.

Ook interesse in een bezoek van onze collega’s van het Toekomstscenario? Laat het ons hier weten.