In gesprek over geweld in de jeugdzorg

In het kader van de aanbevelingen van commissie de Winter heeft Stichting voor Ons een opdracht gekregen om ervaringsverhalen op te schrijven van slachtoffers die geweld hebben meegemaakt in de jeugdzorg. Deze verhalen zijn verzameld in deze publicatie.

In gesprek over geweld in de jeugdzorg
Beeld: ©Stichting voor Ons

De verhalen die slachtoffers vertellen zijn indrukwekkend, en soms ook heftig. Het is belangrijk dat deze verhalen verteld worden, om bewustwording te creëren voor jongeren en volwassenen die in hun jeugd te maken hebben gehad met geweld. De auteurs van dit boekje halen ook een aantal rode draden uit deze verhalen. Professionals krijgen hiermee mogelijk inzichten over waar ze op kunnen letten bij jongeren en hoe ze het gesprek over geweld of trauma aan kunnen gaan.