Publieksversie Agenda Vakmanschap Jeugdprofessionals

De uitdagingen waar professionals in hun werk tegenaan lopen en de leervragen die daaruit voortkomen zijn vertaald naar vier ontwikkelopgaven. Deze ontwikkelopgaven vormen samen de Agenda Vakmanschap.

Afbeelding van de Publieksversie Agenda Vakmanschap
Beeld: ©Platform Vakmanschap / vws

Het werken met jeugd is in beweging en dat zal zo blijven. Regelmatig is er nieuw beleid, veranderen de opvattingen in de samenleving en hebben ouders, kinderen en jongeren nieuwe vragen. Nieuwe kennis en inzichten volgen elkaar in hoog tempo op. Om je werk goed te doen, moet je je blijven ontwikkelen.

De focus van het Platform Vakmanschap ligt op een agenda met vier belangrijke ontwikkelopgaven.

  • A. Regie bij ouders, kinderen en jongeren
  • B. Samenwerken in de zorg om het kind
  • C. Persoonlijk leiderschap
  • D. Werken in een veranderend jeugdveld