Werkbezoek minister Weerwind aan proeftuin Zaanstreek-Waterland

Op 6 november ging demissionair minister voor Rechtsbescherming Frank Weerwind op werkbezoek bij de proeftuin Toekomstscenario in Zaanstreek-Waterland. Het was een fijne en geslaagde middag, zowel inhoudelijk als qua sfeer.

De professionals hadden tijdens het werkbezoek een belangrijke rol. Zij hebben tijdens twee presentaties inzicht gegeven in de positieve verandering die de samenwerking binnen de proeftuin heeft gebracht voor kwetsbare gezinnen en huishoudens zonder kinderen. Zij hebben ook inzicht gegeven in de hobbels die zij nog in de samenwerking tegenkomen. Hun belangrijkste boodschap was dat zij -en hun collega’s die nog wat verder afstaan van de proeftuin- tijd en ruimte en mandaat nodig hebben om verder te ontwikkelen. Zij zien het belang van de proeftuin voor gezinnen en huishoudens en willen daarmee doorgaan. Vervolgens heeft er een bestuurlijk gesprek plaatsgevonden met de minister, over de dilemma’s die de ontwikkeling naar het Toekomstscenario met zich meebrengt.

Meer weten? Bekijk hieronder het visuele verslag van het werkbezoek.

Visueel verslag proeftuin
Beeld: ©Proeftuin Zaanstreek-Waterland/Anita on Paper

Klik hier om het visuele verslag in groot formaat te downloaden.