Meet Up Ervaringsdeskundigheid

Op 28 november 2023 vond de Meet Up Ervaringsdeskundigheid voor professionals, projectleiders, beleidsmedewerkers plaats in Antropia in Driebergen-Rijsenburg. Hier bleek weer des te meer hoe waardevol het is om te kunnen spreken vanuit een ervaring en te beschikken over ervaringskennis. 

Meet Up Ervaringsdeskundigheid 28 november 2023
Beeld: ©Ministerie van JenV

Wat een mooie, centrale locatie en wat een inspirerende middag is het geworden. Na een heerlijke lunch ging iedereen met een volle buik luisteren naar wat het programmateam Ervaringsdeskundigen van het Toekomstscenario Kind- & Gezinsbescherming hebben georganiseerd.

De aanwezigen zijn meegenomen in wat ervaringsdeskundigheid is, maar ook hoe waardevol het hebben van een ervaring en ervaringskennis is. Dat werd des te meer ook duidelijk in de lezing van Alie Weerman. Verder is er aan de hand van stellingen op de thema’s casuïstiek, training/voorlichting, wetgeving, onderzoek & beleid gediscussieerd over de inzet van ervaringsdeskundigheid. 

Ervaringsdeskundigen programma Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming
Beeld: ©Ministerie van JenV
Ervaringsdeskundigen, v.l.n.r. Susanne Slikkerveer, Marina Bais, Ricardo Goncalves, Janet Haring en Gabriël Gomes Barros

De aanwezige beleidsmakers, hulpverleners, ervaringsdeskundigen, onderzoekers voor professionals, projectleiders en beleidsmedewerkers zijn geïnspireerd naar huis gegaan aan het einde van de middag en gaan hun collega’s meenemen in wat ervaringsdeskundigheid kan betekenen binnen hun organisatie. Kortom, het was een bijzonder geslaagde bijeenkomst.