Meet Up Proeftuinen - Thema rechtsbescherming

Na alle online bijeenkomsten van de afgelopen maanden organiseerde het programmateam Toekomstscenario deze week een ‘live’ Meet Up over het thema Rechtsbescherming van ouders en kinderen.

Meet up
Beeld: ©Toekomstscenario

Tijdens deze Meet Up stonden de twee proeftuinen in Utrecht centraal, die dit thema verder onderzoeken. Dat doen zij onder andere vanuit een werkgroep, waarin ook het landelijk programmateam en ministeries zijn vertegenwoordigd.

Breed publiek

Voor deze Meet Up waren niet alleen de projectleiders van de proeftuinen uitgenodigd, maar ook verschillende betrokken organisaties, zoals de ministeries van JenV en VWS, de VNG, de Raad voor de Kinderbescherming, leden van de werkgroep Rechtsbescherming Utrecht en ervaringsdeskundigen.

Adri van Montfoort startte de bijeenkomst met een presentatie over de knelpunten die hij ziet rondom rechtsbescherming. In dit artikel lees je daar meer over.

Onderzoek en vragenuur

Speciale gasten tijdens deze bijeenkomst waren hoogleraar jeugdrecht Mariëlle Bruning en onderzoeker Marike Lenglet. Zij gaan onderzoek doen voor de proeftuin Utrecht naar de rechtsbescherming voor ouders en kinderen. Dat onderzoek gaat vooral kijken naar de vraag wat mensen onder rechtsbescherming verstaan. Mariëlle en Marike beantwoordden, samen met onze jurist Esther Lam en projectleider Adri van Montfoort vragen van de aanwezigen.

Juridische helpdeks

Vragen over rechtsbescherming of andere juridische vragen? Neem gerust contact op met onze juridische helpdesk.