Toekomstscenario: Ervaringen van jongeren en volwassenen

Samen leren staat centraal binnen het Toekomstscenario. Ook van de ervaringen van jongeren, ouders en volwassenen die te maken hebben (gehad) met hulpverlening en jeugdbescherming. Hoe maken we de inzet van hulp zo passend mogelijk voor zowel kinderen/jongeren als volwassenen?

Afbeelding van gezin

Om dit bereiken vinden wij het van essentieel om binnen het programma structureel samen te werken met ervaringsdeskundigen. Samen ontwikkelen, verbonden voelen, werken aan de opgave waar we voor staan en het ongemak aangaan bij vraagstukken die complex zijn. We zijn met verschillende ervaringsdeskundigen in gesprek om samen te kijken hoe we:

  1. Ervaringsdeskundigen structureel kunnen betrekken binnen het programma, zodat we leren van de ervaringen die zij hebben. Op een manier waarbij iedereen gehoord en serieus genomen wordt.
  2. Volwassenen en jongeren die momenteel met hulpverlening en jeugdbescherming te maken hebben kunnen betrekken binnen het programma. Zodat we kunnen leren van waar zij nu tegenaan lopen en wat zij nodig hebben.

Op basis van deze gesprekken geven we een definitieve vorm aan deze inzet van ervaringsdeskundigen, volwassenen en jongeren.