02 november Week van de Pleegzorg 2022

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Diverse online en ook op locatie

Doel van deze actieweek is om extra aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. De huidige pleegouders worden in het zonnetje gezet en potentiële pleegouders worden actief geholpen en ondersteund in hun keuze of pleegzorg bij hen past. Initiatiefnemer van deze week is Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland.

Afbeelding van Week van de Pleegzorg

Aftrap dinsdagavond 1 november 2022 in Arnhem

Burgemeester Marcouch geeft op dinsdagavond 1 november het startsein voor de Week van Pleegzorg 2022 met de #groenlicht-actie. Om 20.00 uur zal burgemeester Marcouch de Eusebiuskerk in Arnhem groen uitlichten om aandacht te vragen voor pleegzorg en op te roepen om groen licht te geven voor de toekomst van een pleegkind.

Tijdens de aftrap wordt het eerste exemplaar van het nieuwe boek ‘Bij elkaar blijven’ overhandigd aan onder andere burgemeester Marcouch. Dit boek bevat persoonlijke verhalen over pleegzorg en de blijvende verbinding die hier ontstaat tussen ouders, (pleeg)kinderen en pleegouders.

Geef de toekomst van een kind groen licht

Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde afgelopen jaar flink ten opzichte van het jaar daarvoor. Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht te kunnen geven zijn er 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend, als voor langere tijd.

Tijdens de Week van de Pleegzorg zetten Pleegzorg Nederland en de lokale pleegzorgorganisaties zich in om meer zichtbaarheid te geven aan dit probleem en meer mensen enthousiast maken voor het pleegouderschap. Alles met het doel ieder kind de mogelijkheid te bieden zo thuis mogelijk op te groeien.

Meer informatie en programma