Allekansenbenut!: De inzet van zij-instromers en herintreders

Op 16 september waren Marieke Wijdeven uit ons programmateam samen met Inge Kuipers van het programma 'AlleKansenBenut!’ tafelgast bij de Dag voor de jeugdprofessionals. Net als in alle organisaties spelen er in de proeftuinen ook vraagstukken rondom de arbeidsmarkt. Daarom is het goed om na te denken over zij-instromers en herintreders als aanvulling op je werving.

De SKJ-registratie hebben zij misschien nog niet op zak, maar ze wel nemen ze levens- en werkervaring mee. Een waardevolle bijdrage aan diversiteit én een oplossing voor de personeelstekorten in jeugdzorg. Het programma 'AlleKansenBenut!' helpt organisaties en zij-instromers op weg.

Afbeelding bij artikel over zij-instromers

Marieke en Inge gaan samen met de proeftuinen kijken hoe het programma ‘AlleKansenBenut!’ de proeftuinen kan ondersteunen. Maar het programma is voor alle regio’s interessant. Wil jij meer weten over het programma? Kom dan naar het (hybride) jaarcongres.

De uitnodiging van het programma ‘AlleKansenBenut!’:

Op 24 november organiseert AlleKansenBenut! haar jaarcongres. Graag nodigen wij je uit voor de hybride editie van 2022. Een dag waarop we samen kijken naar de inzet van zij-instromers en herintreders binnen jeugdzorg. En naar de opbrengsten van 2 jaar AlleKansenBenut!. Wat heeft het programma ons gebracht? Hoe gaat het met de pilotorganisaties? En welke veranderingen heeft onze branche nog nodig?

Het programma 

In de ochtend gaan we in gesprek met verschillende beleidsmakers, wetenschappers en politici. We spreken met hen over hun visie op zij-instromers en herintreders. Zij bespreken de inzet van zij-instromers en herintreders binnen de branche.

  • Wat betekent dit potentieel voor organisaties en hun professionals?
  • Welke uitdagingen zijn er?
  • Wat kunnen we leren van andere branches?
  • Hoe kunnen het onderwijs, de inkoopregio’s en het Rijk ondersteunen? 

In de middag spreken we een aantal deelnemers uit de verschillende pilots.

  • Wat gebeurt er concreet op de werkvloer?
  • Hoe zijn de pilots vormgegeven?
  • Wat zijn hun (leer)opbrengsten?

Daarbij besteden we aandacht aan wat er nodig is om blijvend succesvol aan de slag te gaan met zij-instromers. Dat alles onder leiding van dagvoorzitter Mari Carmen Oudendijk.

Nieuwsgierig? Meld je digitaal aan

Het definitieve programma wordt binnenkort bekend en sturen wij je uiteraard toe.

Praktische informatie 

Datum:                24 november 2022 

Tijd:                      10.00 tot 16.00 uur 

Locatie:               online of live in het Anatomiegebouw in Utrecht

Kosten:                Gratis

Over AlleKansenBenut!

AlleKansenBenut! is een programma van Jeugdzorg werkt! Met AlleKansenBenut! zet Jeugdzorg werkt! zich in om jeugdzorgorganisaties inzichten en tools te bieden om de groeiende groep zij-instromers en herintreders zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten voor hun organisatie. Zo krijgen de (nog) niet SKJ-geregistreerde professionals de kans om zich binnen een organisatie optimaal te ontwikkelen én op de lange termijn een duurzame bijdrage te blijven leveren binnen jeugdzorg.

AlleKansenBenut! adviseert en ondersteunt individuele organisaties bij het succesvol inzetten van zij-instromers en herintreders en organiseert themabijeenkomsten voor verschillende doelgroepen binnen jeugdzorg. Daarnaast heeft AlleKansenBenut! het Ondersteuningsteam Kansen voor de Professional (OKP) samengesteld met verschillende expertises voor individuele vragen aan deskundigen. 

Meer weten over AlleKansenBenut! en de inzet van zij-instromers en herintreders binnen jeugdzorg? www.jeugdzorg-werkt.nl/zij-instroom