Audiodocu voor steeds betere jeugdhulp in gezinshuizen

In deze audiodocu neemt Wiebe van Steenis je mee op bezoek bij gezinshuizen. Steeds meer kinderen en jongeren die niet bij hun eigen ouder(s) op kunnen groeien, vinden een thuis in gezinshuizen, soms tijdelijk en soms langdurig. Daar leiden ze een zo normaal mogelijk leven, met gezinshuisouders die hen opvoeden en ondersteunen.

Audiodocu

Door de zesdelige podcastserie Meneer Steenis en de gezinshuizen krijg je een inkijkje in het dagelijkse reilen en zeilen van drie verschillende gezinshuizen. De gezinshuisouders komen aan het woord, maar ook hun biologische kinderen, de kinderen die opgevangen worden en hun biologische ouders vertellen over hun ervaring.

Voor elk gezinshuis zijn er twee afleveringen. In de eerste aflevering nemen kinderen, jongeren en hun (gezinshuis)ouders je mee in het ‘gewone leven’ van het gezinshuis. In de tweede aflevering gaat Meneer Steenis verder in gesprek met jongeren, gezinshuisouders en met andere experts die vanuit verschillende perspectieven werken aan steeds betere jeugdhulp in gezinshuizen. 

Meer informatie en beluisteren