Nieuwe infographics met toepasbare kennis over vier actuele jeugdhulpthema’s

Recent ontwikkelde kennis en tools staan nu overzichtelijk op een rij in deze vier infographics. Daarmee worden professionals van toepasbare kennis en handvatten voorzien, waarmee zij kinderen en jongeren met psychische problemen en/of een licht verstandelijke beperking zo goed mogelijk kunnen helpen.

Afbeelding van nieuwe infographic voor professionals die met jeugd werken
Beeld: ©voor Jeugd & Gezin

De infographics focussen op vier actuele thema's in het jeugdveld:

1. Integrale jeugdhulp

Wat werkt wel en niet bij integrale hulp aan gezinnen? Hoe pakken andere organisaties het aan? En hoe werkt leiderschap bij integraal werken?

2. Op weg naar volwassenheid

Als jongeren volwassen worden, verandert hun leven én de zorg die ze ontvangen. Welke vaardigheden heb je nodig om ze daarbij te ondersteunen?

3. Suïcidepreventie bij jongeren

Hoe herken je suïcidaal gedrag, en hoe ga je er vervolgens mee om? En hoe houd je rekening met een LVB in signalering, aanpak en preventie?

4. Tools voor wijkteams

Gratis, concrete en beproefde tools voor wijkprofessionals. Op deze infographic vind je er tien, gericht op kinderen en jongeren met psychische problemen en/of een LVB.

Deze infographics zijn ontwikkeld door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut.

Meer informatie over Kinder- en Jeugdpsychiatrie en downloaden

Meer informatie over LVB en downloaden