Gemeenten

Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen

Jeugdzorgregio Zeeland centrum Zierikzee
Beeld: ©Rob Poelenjee

Zeeland

Ontdek wat er in Zeeland gebeurt en doe mee!

Weet je niet direct hoe of waar te beginnen, neem dan contact op met jouw regio-ambassadeur. Onderaan de pagina vind je de regio-ambassadeur met cliëntperspectief. Heb je echt complexe zorgvragen? Neem dan contact op met het (boven)regionale expertteam in jouw regio.

Lopende acties

  1. Zes regionale pilots. In verschillende provincies werken gemeenten, wijkteams, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming en Gecertificeerde Instellingen samen om de jeugdbeschermingsketen te verkorten. Bekijk de projectpagina. 
  2. Leergang Inkoop en Contractering. De leergang wordt aangevuld met het thema Inkoop van jeugdhulp voor de forensische doelgroep. Bekijk de projectpagina.
  3. Pilot Zeeland: Alles voor een vloeiende klantroute. Hoe komt het dat jongeren soms zo vaak en zo lang moeten wachten in de jeugdbeschermingsketen totdat er eindelijk passende zorg ingezet kan worden? Die vraag leidde tot een radicale oplossing: ‘Vaart in Veiligheid’. Waarbij de professional geen centimeter van de zijde van het gezin wijkt en organisaties nadenken over een andere rolverdeling. Verslag van een pilot in Zeeland ter verbetering van de jeugdbeschermingsketen. Bekijk de projectpagina. 

Heb je een vraag? Neem contact op met jouw regio-ambassadeur.

Olga Idema
06-31941131
oidema@borsele.nl

Lees meer over het Ondersteuningsteam