Gemeenten

Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westvoorne

Jeugdzorgregio Rijnmond

Rijnmond

Ontdek wat er in de regio Rijnmond gebeurt en doe mee!

Weet je niet direct hoe of waar te beginnen, neem dan contact op met jouw regio-ambassadeur. Onderaan de pagina vind je de regio-ambassadeur met cliëntperspectief. Heb je echt complexe zorgvragen? Neem dan contact op met het (boven)regionale expertteam in jouw regio.

Lopende acties

  1. Zes regionale pilots. In verschillende provincies werken gemeenten, wijkteams, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming en Gecertificeerde Instellingen samen om de jeugdbeschermingsketen te verkorten. Bekijk de projectpagina.
  2. Pilot 'Samen in Crisis' brengt de expertise van drie organisaties in Rotterdam bij elkaar. Huiselijk geweld. Verwaarlozing. Seksueel misbruik. Als er een crisis speelt, wil de jeugdbeschermingsketen zo snel mogelijk een veilige en voor het kind zo goed mogelijke oplossing realiseren. Maar nu stuurt elke ketenpartner een eigen crisisteam. Dat kan beter en slimmer. De pilot ‘Samen in Crisis’ heeft de expertise van drie organisaties in Rotterdam bij elkaar gebracht tot één efficiënte strategie voor crisissituaties. Bekijk de projectpagina.

Heb je een vraag? Neem contact op met jouw regio-ambassadeur.

Corina van Ipenburg
cjc.van.ipenburg@jeugdzhz.nl

Lees meer over het Ondersteuningsteam