Dryske Roovers: “Geef comfortabele ruimte aan de professional om te gaan experimenteren”

In de praktijk

Dryske Roovers, projectleider Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming (regio Gooi en Vechtstreek)

Afbeelding van Dryske Roovers
Beeld: ©Bureau EMMA/Douwe de Vries

“We zijn bezig met een transitie. Het voelt allemaal nog ver weg, en de stip op de horizon verschuift telkens een beetje. Er moet echt een hoop gebeuren, maar we krijgen wel de ruimte om nu te gaan experimenteren.

Comfortabele ruimte geven

Er zijn veel belemmeringen, ook voor de professionals. Zij zijn ons kapitaal, de mensen die het moeten gaan doen. Het verloop is ontzettend groot. Terwijl we juist deze mensen die zoveel weten en kunnen willen vasthouden, en niet willen wegjagen uit de keten.

Dat betekent dat we comfortabele ruimte moeten geven aan professionals om te gaan experimenteren. Eerlijk is eerlijk, het is ze niet makkelijk gemaakt met de SKJ-registratie. Als het misgaat, komen ze in de problemen.

Hoeveel ruimte precies nodig is, weet ik niet. Veel hangt met elkaar samen. Maar gedragsverandering kost tijd, dus die tijd moeten we nemen. Gelukkig hebben veel regio’s al kleine experimentjes gedaan, op kleine schaal in nieuwe samenwerkingsvormen. Deze experimenten werpen hun vruchten af."

Ik denk dat we dat nu vooral moeten doorpakken, inzichtelijk maken en etaleren, zodat iedereen ervan weet. Dan kunnen meer mensen de vruchten ervan plukken.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.