Video: Buiten is het feest

Geweld hoort nergens thuis heeft het afgelopen jaar samen met de Impactmakers rondom de Week tegen kindermishandeling een aantal activiteiten georganiseerd rondom de film Buiten is het feest.

Afbeelding van een still uit de video Buiten is het feest

Waar zit ons eigen afweermechanisme, wat is onze ‘ja, maar’?
Mensen aarzelen soms om actie te ondernemen of weten niet hoe ze signalen van seksueel misbruik bij kinderen moeten inschatten en hoe te handelen. Fragmenten uit de film Buiten is het Feest helpen om een ontzettend moeilijk gesprek aan te gaan over ons eigen afweermechanisme. Wanneer zeggen we ‘ja, maar’?

In Nederland is 1 op de 10 kinderen slachtoffer van seksueel misbruik. In meer dan 85% van de gevallen wordt dit misbruik gepleegd door iemand die het kind goed kent. Denk aan een (stief)vader, oom, broer, leraar of coach. In de meeste gevallen blijft de dader onbekend en het probleem onbesproken. Door schaamte, ongemak, niet onder woorden kunnen brengen, schuldgevoel, verdriet, trauma.

In dit programma doorbreken we dit taboe. In aanloop naar de Week tegen de Kindermishandeling gaan we met elkaar in gesprek over die handelingsverlegenheid bij omstanders, professionals, ouders en slachtoffers. Fragmenten uit Buiten is het feest helpen om met elkaar een ontzettend moeilijk gesprek aan te gaan en om naar binnen te kijken: waar zit ons eigen afweermechanisme, wat is onze ‘ja, maar’?

Bekijk hier de impactvideo Buiten is het feest.

Lees hier meer over de Impactmakers