Dien je bijdrage in voor de Voor de Jeugd Dag 2022

De Voor de Jeugd Dag is dit jaar op 7 november met het thema: (op)Groeien doe je samen. Dit jaar wordt de 10e verjaardag gevierd van deze bijzonde dag voor professionals die met jeugd werken. Ook dit jaar is de vdjd weer digitaal, zodat zoveel mogelijk professionals aanwezig kunnen zijn bij thema's die voor hen belangrijk zijn. Heb je een bijdrage voor de Voor de Jeugd Dag, indienen kan tot en met donderdag 21 april 2022 09:00.

Afbeelding van voor de jeugddag 2022
Beeld: ©Voor de Jeugd Dag

Waar we ons de eerste jaren nog richtten op de aankomende transitie en de jeugdhulp die gemeenten moesten gaan bieden, is gaandeweg een steeds bredere kijk op de ontwikkeling van kinderen en gezinnen ontstaan.

Meer en meer vragen wij ons af hoe wij als professionals thuis, op school en opvang en in de vrije tijd kunnen aansluiten bij het gezin. Ook wanneer er vragen of problemen zijn. En belangrijker: hoe we deze problemen mét de gezinnen kunnen voorkomen en dat wat goed gaat, versterken.

Niet gek daarom dat kinderen en jongeren op de Voor De Jeugd Dag een steeds prominentere rol zijn gaan spelen.

Dien zelf een programmaonderdeel in

Ook dit jaar kan jij weer alles vertellen over jouw project of initiatief. We verwelkomen tijdens deze jubileumeditie daarom graag jouw programmavoorstel waarmee je deelnemers inspireert, nieuwe inzichten geeft of aan het denken zet.

Een onafhankelijke jury maakt een selectie uit alle inzendingen, waarbij wordt gekeken naar onderstaande criteria:

  • Sluit met je bijdrage aan op het thema van 2022: (op)Groeien doe je samen en licht toe hoe je dat doet.
  • Sluit aan op actuele vragen die bij de doelgroep zélf leven: jeugdprofessionals, beleidsambtenaren en bestuurders en vooral: kinderen, jongeren en hun opvoeders.
  • Maak je sessie spannend en interactief, en betrek er jongeren en/of opvoeders bij.
  • Durf ook je lessons learned te delen.
  • Organiseer je sessie met minimaal één andere partij, zoals een gemeente, een school of een andere organisatie met wie je in de praktijk veel (of juist nog te weinig!) samenwerkt.

Bijdragen met commerciële doelen worden niet gehonoreerd.

Aarzel niet en stuur je bijdrage in. Dit kan tot en met donderdag 21 april 09.00 uur.

Meer informatie over de Voor de Jeugd Dag 2022

Dien meteen jouw bijdrage in