Nieuwe subsidiemogelijkheden voor Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Speciaal voor de gemeenten en onderwijsinstellingen die willen ervaren wat MDT voor hen kan betekenen, zijn er nu subsidiemogelijkheden voor kortlopende MDT-projecten. Jongeren besteden hierin minimaal 30 uur en maximaal 50 uur aan hun MDT-traject over een periode van maximaal 12 weken. Het hele project heeft een duur van maximaal 16 weken.

Afbeelding van jongeren in MDT

Steeds meer gemeenten en onderwijsinstellingen ervaren wat MDT voor hen kan doen. Zo kan MDT het burgerschapsonderwijs versterken en uitval helpen schooluitval helpen voorkomen. En draagt het bij gemeenten bij aan een positief en preventief jeugdbeleid.

Lees meer over de mogelijkheden voor onderwijsinstellingen

Lees meer over de mogelijkheden voor gemeenten

Meer informatie over MDT op de website van ZonMw