30 september Voor de Jeugd Dag (inschrijving geopend)

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Taets Art and Event Park, Zaandam

Op maandag 30 september 2024 staan de deuren bij Taets Art and Event Park in Zaandam wagenwijd open. Dan is het tijd voor de twaalfde Voor de Jeugd Dag. Op die dag ontmoeten kinderen en jongeren, ouders, jeugdprofessionals, organisaties en gemeenten elkaar om te laten zien wat hen bezighoudt en inspireert. Op de Voor De Jeugd Dag draait het om hún ervaring, hún verhaal, hún mening en hún talent.

Het thema van dit jaar is Werken aan een sterke gemeenschap. De afgelopen jaren is de focus in het jeugdveld verschoven van problemen opsporen naar problemen voorkomen. We kijken meer naar wat er aan de hand is in de maatschappij, in plaats van de oplossing te zoeken bij het individu. En we zoeken samen collectieve oplossingen voor problemen waarmee veel kinderen, jongeren en ouders te maken hebben. Zoals prestatiedruk, geldzorgen, slechte woonomstandigheden of sociaal isolement. We willen ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen. Want dat geeft kinderen en jongeren een hoopvol toekomstperspectief.

Gasten als filosoof en politica Daan Rovers en psychiater Jim van Os spreken hierover. Smaakmakers Jawad Es Soufi en Tis Hier Geen Hotel verrijken de dag met hun inzichten. En aan tafel bij onze nieuwe host Marceline Schopman gaan we dieper in op het werken aan die sterke gemeenschap. Ook kindercorrespondent Tako Rietveld is dit jaar aanwezig met een eigen paviljoen: natuurlijk met veel speciale gasten. Daarnaast kun je nog veel andere mooie en interessante sessies verwachten.

Vanaf vandaag nu kun je je kosteloos inschrijven Voor De Jeugd Dag. Doe dat vooral ook direct, want het programma dat dit jaar op je wacht wil je niet missen. De ervaring leert dat de Voor de Jeugd Dag altijd snel ‘uitverkocht’ is.

www.voordejeugddag.nl