08 november Dialoogavond #11: Door de ogen van mentale vooruitgang

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Op locatie bij pakhuis De Zwijger in Amsterdam en te volgen via livecast

In de elfde dialoogavond van Met Andere Ogen op 8 november gaan we in gesprek over hoe we de mentale (veer)kracht van kinderen en jongeren vergroten. Thuis, in de klas en in de samenleving. In het nieuws lezen we de laatste tijd te vaak dat het mentaal welbevinden van jongeren onder druk staat. Wat is ervoor nodig om kinderen en jongeren tot bloei te laten komen? We gaan in gesprek over hoe gezin, professional en beleidsmaker het beste samen kunnen werken aan mentale vooruitgang.

Hoe vergroten gezin, professionals en beleidsmakers gezamenlijk de mentale (veer)kracht van jongeren?

Afbeelding van Dialoogavond 11
Beeld: ©Aanpak Met Andere Ogen

In het boek ‘Mentale vooruitgang voor gezinnen’ schetst de Denktank Mentale Vooruitgang van Jeugd & Gezin van De Argumentenfabriek een nieuw en hoopgevend toekomstbeeld van hoe een gezinsvriendelijk Nederland eruit kan zien. In dit programma gaan we aan de hand van het boek verder in gesprek over hoe we de mentale (veer)kracht van jongeren gezamenlijk kunnen vergroten. Dit doen we in verschillende gespreksrondes:

  1. Ervaringen van ouders en jongeren
  2. Leren van best practices
  3. Reflectie door beleidswereld

Sprekers

  • Vera Naber, Netwerkregisseur Met Andere Ogen
  • Wouter Staal, hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie en bijzonder hoogleraar autisme en tafelheer tijdens dit programma
  • Kees Kraaijeveld, oprichter De Argumentenfabriek
  • Hans Spigt, directeur Jeugdzorg Nederland

Meer informatie en aanmelden

Meedoen kan op twee verschillende manieren: fysiek in de zaal of online vanuit huis of de werkplek. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Aanpak Met Andere Ogen.