10 oktober 3 Bijeenkomsten: vertragen, verdragen en volhouden #hoedan?

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie De eerste bijeenkomst is in Utrecht, de andere twee zijn online

Deze bijeenkomst is interessant voor alle professionals die samen met kinderen, jongeren en gezinnen werken. Je werkt met complexe casussen. Dit doe je vaak stap voor stap met als doel een duurzaam perspectief. Herken je dit? Meld je aan om samen met anderen hierop te reflecteren en te leren. Met elkaar weet en kun je meer, en kun je op zoek naar alternatieven.

Heb jij dat ook, dat je je als professional eigenlijk geen raad weet met de situatie in een gezin, maar dat je dan toch iets doet omdat je het niet kunt verdragen om niets te doen? Je wilt het eigenlijk wel anders of beter doen, maar je weet nog niet hoe. Je bent hierin niet de enige!

Werken in een complexe situatie brengt vaak twijfels en onzekerheid met zich mee. We gaan op basis van jouw ervaringen met elkaar in, op dat gevoel van machteloosheid dat je kan hebben bij het niet-weten in complexe situaties. Wat kan je doen als je niet meer weet wat je moet doen?

Let op: je schrijft je in voor drie opvolgende bijeenkomsten omdat we met een vaste groep professionals willen leren, waarbij we steeds dieper ingaan op de belemmerende patronen die je in het werk kan ervaren. Omdat er plek is voor een maximaal aantal deelnemers, vragen we je om je af te melden wanneer je toch niet aanwezig kunt zijn.

Bijeenkomst 1. Belemmerende patronen en dilemma’s herkennen
Dit is een fysieke bijeenkomst.

Datum: Maandag 10 oktober 2022
Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: Nederlands Jeugdinstituut, Churchilllaan 11 Utrecht

Bijeenkomst 2. Vertragen: belemmerende patronen en dilemma’s erkennen en onderzoeken
Dit is een online bijeenkomst.

Datum: Dinsdag 15 november 2022
Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: Online - Platform Vakmanschap in 1sociaaldomein, link wordt via mail verzonden

Bijeenkomst 3. Verdragen en volhouden: Samen lerend vooruit: Herkennen, erkennen en samen lerend met ups en downs voorwaarts blijven gaan.
Dit is een online bijeenkomst.

Datum: Dinsdag 13 december 2022
Tijd: 12.30-14.30 uur
Locatie: Online - Platform Vakmanschap in 1sociaaldomein, link wordt via mail verzonden