Gemeenten

Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert

Jeugdzorgregio Brabant West jongetje op schoolplein
Beeld: ©Arenda Oomen

West-Brabant-West

Ontdek wat er in West-Brabant-West gebeurt en doe mee!

Weet je niet direct hoe of waar te beginnen, neem dan contact op met jouw regio-ambassadeur. Onderaan de pagina vind je de regio-ambassadeur met cliëntperspectief. Heb je echt complexe zorgvragen? Neem dan contact op met het (boven)regionale expertteam in jouw regio.

Lopende acties

  1. Zes regionale pilots. In verschillende provincies werken gemeenten, wijkteams, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming en Gecertificeerde Instellingen samen om de jeugdbeschermingsketen te verkorten. Bekijk de projectpagina. 
  2. Leergang Inkoop en Contractering. De leergang wordt aangevuld met het thema Inkoop van jeugdhulp voor de forensische doelgroep. Bekijk de projectpagina.
  3. Pilot West-Brabant West: Een snellere route naar goede zorg. Huiselijk geweld, psychische problemen, vechtscheidingen, drugsgebruik. Gezinnen waarbij jeugdbescherming betrokken raakt, worstelen vrijwel altijd met complexe problematiek. Hoe zorg je voor adequate en snelle hulp voor deze gezinnen? Van vrijwillig tot gedwongen kader? De regio West-Brabant West koos voor een verantwoorde shortcut; hulpverleners die niet na elkaar instappen, maar samen optrekken om de beste route uit te stippelen. Bekijk de projectpagina.

Heb je een vraag? Neem contact op met jouw regio-ambassadeur.

Beate van der Ploeg
06-52346456
beate.van.der.ploeg@tilburg.nl

Lees meer over het Ondersteuningsteam