Gemeenten:

Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn

Een vrouw heeft een tandemfiets vast. Aan het voorste stuur hangt een kinderhelm. Naast de tandem staat een klein meisje die naar een meeuw kijkt.
Beeld: ©Richard van Elferen

Amsterdam-Amstelland

Ontdek wat er in Amsterdam-Amstelland gebeurt en doe mee!

In deze regio werken ze aan de veranderdoelen: 'Lerend jeugdstelsel' en 'Contracteren vanuit de bedoeling'. Ook zetten ze het 'Masterplan afbouw gesloten jeugdzorg' op in Noord Holland en doen ze mee met de Beweging van 0, met als nuldoel: 0 separaties. Het OZJ ondersteunt ze hierbij.

Wil je meer weten en meedoen, neem dan contact op met jouw regio-ambassadeur. Onderaan de pagina vind je de regio-ambassadeurs. Heb je echt complexe zorgvragen? Neem dan contact op met het (boven)regionale expertteam in jouw regio.

Lopende acties

  • Zes regionale pilots

In verschillende provincies werken gemeenten, wijkteams, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming en Gecertificeerde Instellingen samen om de jeugdbeschermingsketen te verkorten.

Bekijk de projectpagina

  • Jeugdbeschermingspilot Amsterdam: Een ware revolutie in de jeugdzorg

Pas als er grip is op diepgewortelde problemen in gezinnen, ben je als jeugdbeschermer in staat om echt te helpen. De praktijk ziet er anders uit. Gezinnen worden voortdurend overgedragen aan ketenpartners. Tijd voor grondige analyses is er niet. Om het tij te keren is een ware revolutie in de jeugdbeschermingsketen nodig. In Blijvend Veilig in Amsterdam stippelen professionals alvast de contouren uit.

Bekijk de projectpagina 

Relevante links en downloads

Blijvend Veilig PDF voor cliënten

Blijvend Veilig PDF voor professionals