21 mei Refereerbijeenkomst Verklarende Analyse

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Een gedragen verklarende analyse, die samen met het kind en het gezin is gemaakt, wordt steeds meer gezien als een voorwaarde voor effectieve jeugdhulp. Tijdens deze online refereeravond leer je hier meer over en kun je vragen stellen aan deskundigen en collega's.

Een gemeenschappelijke visie op wat er aan de hand is, hoe dit samenhangt met ongunstige maar ook gunstige factoren en wat prioriteit heeft, vormt een noodzakelijke onderbouwing van gezamenlijke besluiten over het gewenste perspectief, doelen en werkwijze.

Tijdens deze online refereerbijeenkomst wordt stil gestaan bij de bestaande mythes rondom de verklarende analyse, het belang van taal, best practices en de uitdagingen, die je als professional tegenkomt als je echt samen met het gezin de verklarende analyse maakt.

De refereerbijeenkomst biedt inhoudelijke kennis, belangrijke handvatten en praktische tips waar je als jeugdprofessional mee aan de slag kan in je eigen praktijk.

Sprekers zijn Harrie van Leeuwen, kinder- en jeugdpsychiater n.p. en Marca Geeraets, GZ-psycholoog. Zij zijn de auteurs van het in 2022 verschenen boek 'Vakbekwaam redeneren in de jeugdhulp'.

Er is tijdens de refereeravond voldoende gelegenheid om via de chat vragen te stellen over dit onderwerp.

Meer informatie en aanmelden