15 mei Congres Veerkrachtige & Weerbare Samenleving

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Mauritskazerne, Ede (naast NS-station Ede-Wageningen)

Op dit congres komen experts van ministeries, gemeenten, maatschappelijke organisaties, actieve burgers en sociaal wetenschappers samen om kennis over het thema veerkracht en weerbaarheid in de samenleving te vergroten en netwerken te versterken.

Programma

Onder leiding van dagvoorzitter Minchenu Maduro opent de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip het congres met een welkomstwoord en vertelt over de activiteiten van de Agenda. Daarna spreekt rapper, zanger, auteur en coach Rivelino Rigters, ook bekend als BlackRockStar, die met zijn levensverhaal en muziek inspireert. Femke Kaulingfreks sluit het plenaire deel af met een lezing.

Hierna ga je zelf aan de slag tijdens twee workshoprondes. Je kunt kiezen uit vijf verschillende workshops:

  1. Digitale weerbaarheid
  2. Herstel van vertrouwen in overheid en politiek
  3. Zelfbeschikking
  4. Preventie criminaliteit bij jongeren
  5. Netwerken en participatie

We sluiten het programma plenair af met een samenvatting van de dag.

Meer informatie en aanmelden