29 november Meet Up ‘Van huis uit’

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

 • Datum
 • Tijd -
 • Locatie Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1 in Utrecht

Wat je ‘van huis uit’ meekrijgt is bepalend voor de rest van je leven. Voor de een is dat een veilige basis, voor de ander juist het tegendeel.  Gun jij iedereen een fijne thuisbasis? En werk jij hard aan de bescherming van en hulp aan kinderen en huishoudens waar problemen zijn? Kom dan bij ons aan tafel en denk mee over de toekomst van de kind- en gezinsbescherming tijdens de Meet-Up Van huis uit op 29 november in The Colour Kitchen in Utrecht. 

Afnbeelding bij artikel Van huis uit

Eerder passende hulp

Het huidige systeem van kind- en gezinsbescherming en de aanpak huiselijk geweld is complex en knelt. Hardwerkende professionals werken in een soort estafette, waardoor kinderen en volwassenen niet altijd op tijd de goede hulp krijgen. Zij voelen zich daardoor onvoldoende gehoord, begrepen en gesteund. Ook voor de professionals is dit enorm frustrerend.

Het Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming vindt dat dat anders moet. Daarom beproeven onze proeftuinen een gezinsgerichte aanpak: 

 • Een gezin heeft een vast contactpersoon in de wijk, met wie de gezinsleden een band opbouwen. 
 • De gezinsleden hoeven hun verhaal maar één keer te vertellen en zien telkens het vertrouwde gezicht terug. 
 • Als het nodig is, werkt hun vaste contactpersoon samen met een team van experts en hulpverleners.
 • Dat team kijkt naar onderliggende oorzaken en organiseert hulp op maat voor alle gezinsleden. 
 • Zij houden elkaar goed op de hoogte en delen de informatie ook met de gezinsleden. 

Zo zoeken hulpverleners samen met het gezin gericht naar oplossingen. Er is eerder en beter passende hulp en bescherming.

Uit de praktijk

In 11 proeftuinen zetten we deze nieuwe manieren van werken in en ontdekken de consequenties die dit heeft op de praktijk van de kind- en gezinsbescherming. Wat leren we van deze proeftuinen? Wat hebben we geleerd van Geweld Hoort Nergens Thuis? Hoe kunnen ook andere regio’s die geleerde lessen nu al toepassen?

Het Toekomstscenario wil ook graag leren van de regio’s. Wat speelt er, waar lopen de teams tegenaan en vooral: welke initiatieven werken en hebben succes? Al deze onderwerpen – en meer – komen aan bod tijdens de Meet Up Van huis uit. 

Kortom: een inspirerende bijeenkomst voor hulpverleners, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en -ambtenaren, projectleiders, managers en andere professionals in de kind- en gezinsbescherming!

 • Wanneer: Di 29 november 2022, 16.00 - 20.15 uur
 • Waar: The Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht
 • Wie: Hulpverleners, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en -ambtenaren, projectleiders, managers en andere professionals in de kind- en gezinsbescherming

Wil jij weten wat het Toekomstscenario is en wat er in de proeftuinen gebeurt? Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het Toekomstscenario? Kom dan naar 'Van huis uit'! Je kunt vanaf 16.00 bij ons aanschuiven in de Colour Kitchen in Utrecht en bent welkom voor het diner.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan meteen aan!

Meer informatie over het programma volgt snel.